Življenje v stanovanjski skupini

Življenje v skupini poteka podobno kot vsakdanje življenje nasploh. Nahajamo se v dvoetažnem blokovskem stanovanju, ki ima dnevno sobo, kuhinjo z jedilnico, štiri spalnice in dve kopalnici. Mladostniki so vključeni v srednješolske programe. Razlogi, zakaj pridejo k nam, so različni, ponavadi pa so razlog konflikti doma, izostajanje od pouka, potreba po učni pomoči ali pa potreba po bolj strukturiranem okolju z jasno postavljenimi mejami. Sprejemamo različnosti in se iz njih učimo.

V vsaki skupini, kjer nas živi več skupaj, morajo veljati neka pravilaČistočaninaključje. Pri nas skrbimo drug za drugega in za naš skupni prostor. Pospravimo skupino, nabavimo hrano in čistilne pripomočke ter skuhamo. V glasnosti naprav, pri nočnem počitku in nasploh se prilagajamo drug drugemu in pa dejstvu, da se skupina nahaja v bloku, kjer so tudi drugi stanovalci. Za lažje sobivanje in učenje pa imamo tudi dnevni red.

Potek običajnega dne:

  • do 8h: vstajanje, zajtrk in odhodi v šolo
  • od 9. do 11. ure: učne ure za tiste, ki imajo pouk popoldan
  • do 15.30 ure: vračanje iz šole po pouku, priprava kosila in kosiloLISTIČ-DOMINIK-2
  • od 16. do 18. ure – učne ure
  • od 18. do 21. ure: ob ponedeljkih interesne dejavnosti v skupini (likovno ustvarjanje, športne dejavnosti, ipd.), torek in sredo izhodi iz skupine in ob četrtkih generalno čiščenje stanovanja ter sestanek skupine
  • ob 22.30. uri:  ugasnejo se elektronske naprave
  • ob 23. uri: spanje

Čez leto obiskujemo kulturne in športne prireditve.  Skupaj praznujemo praznike in rojstne dneve.

DSC04390
DSC03568

Dnevna soba                                                         Torta za rojstni dan

Enkrat mesečno organiziramo odprti vikend, ko mladostniki z nami preživijo čas v skupini. Odprti vikendi so namenjeni temu, da se skupina poveže med sabo in da  preko aktivnosti ponudimo drugačen način za preživljanje prostega časa in nova spoznanja. Izbiramo zanimive športno-kulturne dejavnosti kot so: kolesarski izleti, pohodi v hribe, smučanje,  sankanje,  rafting, ogledali smo si rudnik,  Postojnsko jamo, različne muzeje.

Preostale vikende in počitnice mladostniki praviloma preživljajo doma. Mladostniki se v skupino vračajo ob nedeljah med 18h in 21h in odhajajo domov ob petkih po šoli.

DSC04869DSC04828

Fotografiji iz letovanju na hrvaškem otoku.

Skip to content