Življenje v Stanovanjski skupini

Življenje v Stanovanjski poteka podobno kot vsakdanje življenje nasploh. Nahajamo se v dvoetažnem blokovskem stanovanju, ki ima dnevno sobo, kuhinjo z jedilnico, štiri spalnice in dve kopalnici. Mladostniki so vključeni v srednješolske programe. Razlogi, zakaj pridejo k nam, so različni, ponavadi pa so razlog konflikti doma, izostajanje od pouka, potreba po učni pomoči ali pa potreba po bolj strukturiranem okolju z jasno postavljenimi mejami.Sprejemamo različnosti in se iz njih učimo.

V vsaki skupini, kjer nas živi več skupaj, morajo veljati neka pravilaČistočaninaključje. V Stanovanjski skrbimo drug za drugega in za naš skupni prostor. Pospravimo skupino, nabavimo hrano in čistilne pripomočke ter skuhamo. V glasnosti naprav, pri nočnem počitku in nasploh se prilagajamo drug drugemu in pa dejstvu, da se Stanovanjska nahaja v bloku, kjer so tudi drugi stanovalci. Za lažje sobivanje in učenje pa imamo tudi dnevni red.

Potek običajnega dne:

  • do 8h: vstajanje, zajtrk in odhodi v šolo
  • od 9. do 11. ure: učne ure za tiste, ki imajo pouk popoldan
  • do 15.30 ure: vračanje iz šole po pouku, priprava kosila in kosiloLISTIČ-DOMINIK-2
  • od 16. do 18. ure – učne ure
  • od 18. do 21. ure: ob ponedeljkih interesne dejavnosti v skupini (likovno ustvarjanje, športne dejavnosti, ipd.), torek in sredo izhodi iz skupine in ob četrtkih generalno čiščenje stanovanja ter sestanek skupine
  • ob 22.30. uri:  ugasnejo se elektronske naprave
  • ob 23. uri: spanje

Čez leto obiskujemo kulturne in športne prireditve.  Skupaj praznujemo praznike in rojstne dneve.

DSC04390
DSC03568

Dnevna soba                                                         Torta za rojstni dan

Enkrat mesečno organiziramo odprti vikend, ko mladostniki z nami preživijo čas v skupini. Odprti vikendi so namenjeni temu, da se skupina poveže med sabo in da  preko aktivnosti ponudimo drugačen način za preživljanje prostega časa in nova spoznanja. Izbiramo zanimive športno-kulturne dejavnosti kot so: kolesarski izleti, pohodi v hribe, smučanje,  sankanje,  rafting, ogledali smo si rudnik,  Postojnsko jamo, različne muzeje.

Preostale vikende in počitnice mladostniki praviloma preživljajo doma. Mladostniki se v skupino vračajo ob nedeljah med 18h in 21h in odhajajo domov ob petkih po šoli.

DSC04869DSC04828

Fotografiji iz letovanju na hrvaškem otoku.

Skip to content