Za starše

Pozdravljeni,

V skupini srečujemo starše v stiski. Starše, ki se sprašujejo, kje in kako sem ga polomil/a. Kako naprej sobivati z mladostnikom, ki me ne upošteva in kako najti skupni jezik z mladostnico, ki je venomer izven doma in jezna na ves svet. Mnogi starši imajo tudi svoje težave: finančne stiske, težave v zakonu in z odvisnostmi. Ko si sam najšibkejši, na dnu in ne veš kam, je težko postavljati pravila in jasne meje mladostniku. Vaš otrok pa jih potrebuje. Odločitev za stanovanjsko skupino pomeni, da želite otroku dati več, kot vi trenutno zmorete. Da želite poskusiti še nek drug način vzgoje. Ne pomeni pa, da naj obupate nad njim in vašim odnosom. Mladostniki, kjer starši ne sodelujejo pri programu, ne napredujejo. Namen stanovanjske skupine je, da vaš mladostnik začasno odide od doma – in včasih že ta odsotnost čez delovni teden prinese delno razrešitev napetosti in izboljšanje odnosov -, obenem pa v prvi vrsti za vedno ostaja vaš otrok. Mi smo tu le zato, da pomagamo vam in njemu najti novo skupno pot.

Ob ogledu skupine in ob sprejemu ter vseh timih morate biti prisotni. Ne kar tako, ampak zato, ker ste član te skupine odraslih, ki pomagamo vašemu otroku na poti k samostojnosti in zrelosti. Konec tedna pokličemo mi vas, vi pa nas po vikendu. Smo veseli, če se kdaj oglasite na obisk. Kadarkoli pa lahko pridobite informacije o tem, kako je z vašim otrokom.

Bivanje v skupini je za mladostnike brezplačno. Vaš oziroma mladostnikov strošek so prevozi do šole (nakup Urbane), nakup potrebščin, oblek in higienskih pripomočkov.

Skupaj iščemo pravo pot in mirnejše morje…

DSC04806

Skip to content