Mednarodno sodelovanje

ERASMUS+

Zavod za vzgojo in izobraževanje Logatec

Urednik spletne strani Mednarodno sodelovanje: Uroš Čadež

April, 2022

Guidance and the promotion of VET

V mesecu aprilu smo se uspešno prijavili na kontaktni seminar Guidance and the promotion of VET, ki bo potekal v Kopenhagnu na Danskem od 13. do 15. junija 2022.

Seminar je namenjen koordinatorjem začetnikom E+, ki se še vključujejo v mednarodno sodelovanje  in pripravljajo prve mednarodne projekte. Vsebinsko je seminar namenjen iskanju mednarodnih partnerjev s področja poklicnega izobraževanja, predstavitvi Danskega izobraževalnega sistema ter predstavitvi delovanja poklicnih šolskih centrov na Danskem.

Program seminarja: Program-TCA-Study-visit-VET-2022

Po izvedenem seminarju bomo za vse zainteresirane strokovne delavce zavoda pripravili predstavitev vsebine seminarja.

April, 2022

Tolerance For Otherhood – TFO

Na podlagi udeležbe na seminarju eTwinning seminar Entrepreneurship and Financial Literacy: How to develop and strengthen students’ 21st century skills, ki je potekal od 17. 3. do 19. 3. 2022 v Pragi, Češka, smo pričeli z izvedbo prvega uradnega mednarodnega projekta našega zavoda z naslovom Tolerance For Otherhood – TFO.  V projektu sodelujemo učitelji in dijaki sedmih srednjih poklicnih šol iz Poljske, Češke, Slovaške, Turčije in Slovenije. Sam projekt poteka interaktivno preko eTwininng platforme in s pomočjo IKT tehnologije. Konference in koordinacija vodij projekta potekajo preko Zoom konferenc. Projekt ni podprt s finančnimi sredstvi E+.

Glavni cilji projekta so, da sodelujoči dijaki stkejo poznanstva, spoznajo značilnosti drugih nacionalnosti, formulirajo pomen tolerance in spoznajo stereotipe, pod katerimi si predstavljamo državljane drugih nacionalnostih.

Logotip izdelal Anže M.      Logotip izdelal Domen J.      Logotip izdelal Matic K.     

April, 2022

 Vse zainteresirane zaposlene vabim, da se prijavijo na kratko izobraževanje, na katerem vam bomo predstavili platformo eTwininng in možnost njene uporabe (predstavitev vsebine seminarja, katerega smo se udeležili v Pragi).

Seminar se bo izvedel v petek, 15. aprila 2022, s pričetkom ob 12.30 uri (oz. po vzgojiteljski konferenci) v računalniški učilnici naše šole.

Vsebina seminarja:

  1. Predstavitev dosedanjega dela na področju mednarodnega sodelovanja
  2. Splošno o Erasmus+
  3. eTwininng platforma
  4. Registracija računa na eTwininng platformi
  5. Predstavitev projekta Tolerance For Otherhood – TFO
  6. Vključitev v projekt in razdelitev nalog
  7. Cilji ZVIL na področju mednarodnega sodelovanja

Če bo število prijavljenih zaposlenih večje od 8, bomo seminar ponovili v naslednjem tednu (22. aprila 2022).

Vašo prijavo na seminar mi posredujete na moj mail. Rok za prijavo je 8. aprila 2022.  V »zadevo« zapišite PRIJAVA NA SEMINAR.

Marec, 2022

Udeležili smo se seminarja eTwinning seminar Entrepreneurship and Financial Literacy: How to develop and strengthen students’ 21st century skills, ki je potekal od 17. 3. do 19. 3. 2022 v Pragi, Češka.

Seminar je bil strnjen v tri delovne dni, vsebina seminarja je bila spoznavanje s spletno platformo eTwininng, priprava in izvedba enostavnega projekta ter iskanje mednarodnih partnerjev.

Izobraževalni seminar je v popolnosti izpolnil naša pričakovanja, saj smo pridobili znanja, s katerimi lahko uspešno pričnemo s pripravo projektov ali se vključimo v že obstoječe. Pridobili smo kontakte sorodnih institucij iz drugih držav, s katerimi bomo v kratkem vzpostavili stike in preučili možnosti sodelovanja.

Uradno smo registrirali tudi prvi projekt z naslovom Tolerance For Otherhood – TFO, pri katerem sodelujejo učitelji sedmih srednjih poklicnih šol iz Poljske, Češke in Slovenije. Sam projekt bo potekal interaktivno in ni podprt s finančnimi sredstvi. Glavni cilji so, da sodelujoči dijaki stkejo poznanstva, spoznajo značilnosti drugih nacionalnosti, formulirajo pomen tolerance in spoznajo smešne stereotipe, pod katerimi si predstavljamo državljane drugih nacionalnostih. Aktivnosti se bodo izvajale s pomočjo platforme eTwininng in preko drugih učnih platform.

Utrinek s seminarja – skupina, ki vodi projekt Tolerance For Otherhood – TFO

Več utrinkov s seminarja: https://eu.zonerama.com/CZeTwinning/Album/8247272

Marec, 2022

eTwinning seminar Entrepreneurship and Financial Literacy: How to develop and strengthen students’ 21st century skills

Naša prijava na eTwinning seminar Entrepreneurship and Financial Literacy: How to develop and strengthen students’ 21st century skills, ki bo potekal od 17. 3. do 19. 3. 2022 v Pragi, Češka. je bila odobrena.

Seminar je namenjen koordinatorjem začetnikom E+, ki se še vključujejo v mednarodno sodelovanje  in pripravljajo prve mednarodne projekte. Vsebinsko seminar zajema osnove in vse možnosti uporabe portala eTwininng https://www.etwinning.net/sl/pub/index.htm.

Po izvedenem seminarju bomo za vse zainteresirane strokovne delavce zavoda opravili kratko izobraževanje uporabe portala eTwinining.

Januar, 2022

Vodenje projektov za projekte medkulturne izmenjave v Evropi

ZVI Logatec se je v letošnjem šolskem letu prvič samostojno vključil v mednarodno sodelovanje v okviru ERASMUS+ programa. V okviru ERASMUS+ se bomo udeležili izobraževanja Vodenje projektov za projekte medkulturne izmenjave v Evropi, ki bo potekal v oktobru 2022 na Kreti v Grčija. Seminarja se bosta udeležila članica skupine, ki je sodelovala pri pripravi razpisa in koordinator E+ in pripravljalec omenjenega razpisa. Vsebina izobraževanje je predvsem vodenje projektov in iskanje partnerjev.

Naj omenimo, da smo v tem obdobju stopili v stik tudi koordinatorji Erasmus+ na Finskem in Danskem. Poizkušamo namreč najti sorodne institucije, kot je naša, za vzpostavitev partnerstva.

Potrebujete dodatne informacije, svetovanje?

Kontaktirajte nas na telefonsko številko +386 (01) 7541-240, ali preko elektronske pošte

Skip to content