IKT ORODJA

E+ mobilnost
cmepius
E+ mobilnost

CMEPIUSERASMUS+ eTwinning | School Education GateWayEPALE | SALTO |SIO | ERASMUS projekti SC Logatec | IKT orodja

Urednik spletne strani Mednarodno sodelovanje: Uroš Čadež

Na spletni strani so predstavljena brezplačna IKT orodja,

s katerimi lahko interaktivno predstavimo naše delo tako v okviru mednarodnega sodelovanja ali v okviru našega rednega dela.  Poslužijo se jih lahko dijaki in učitelji  pri pripravi seminarjev, izvedbi projektov,  učnih ur …  Nekaj od teh orodij smo tudi uporabili pri prvem našem mednarodnem projektu eTwinning TFO.

Nekatera orodja so tudi plačljiva, vendar jih izobraževalne organizacije lahko pridobijo tudi brezplačno.

GOOGLE PREVAJALNIK

https://translate.google.si/?hl=sl&tab=rT

DEEPL PREVAJALNIK

https://www.deepl.com/en/translator

CANVA  – ORODJE ZA OBLIKOVANJE IN PREDSTAVITVE 

Z bogatim izborom profesionalnih predlog, slik in kakovostne vsebine lahko lažje upodobite svoje najboljše ideje in delo.

https://www.canva.com/sl_si/

https://www.canva.com/design/play?locale=sl-SI&analyticsCorrelationId=c3f4205a-3a77-479f-8ae4-6b0831931de6#

WORDART.COM  – ORODJE ZA IZDELAVO LOGOTIPOV OBLIKOVANIH IZ BESED 

WordArt.com je spletni generator besednih oblakov, ki vam omogoča enostavno ustvarjanje neverjetnih in edinstvenih besednih oblakov.

Rezultate profesionalne kakovosti lahko v kratkem času dosežejo tudi uporabniki brez predhodnega znanja o grafičnem oblikovanju.

https://wordart.com/

WORDCLOUDS.COM  – ORODJE ZA IZDELAVO LOGOTIPOV OBLIKOVANIH IZ BESED 

Wordclouds.com je brezplačen spletni generator besednih oblakov. Deluje v računalniku, tabličnem računalniku ali pametnem telefonu. Prilepite besedilo, naložite dokument ali odprite URL in samodejno ustvarite besedni oblak ali oblak oznak. Lahko pa posamezne besede ročno vnesete na seznam besed. Izberite obliko, barve in pisave ter način risanja besed. Wordclouds.com lahko ustvari tudi besedne oblake s povezavami, ki jih je mogoče klikniti (slikovni zemljevid). Ko ste zadovoljni z rezultatom, shranite sliko in jo delite na spletu.

https://www.wordclouds.com/

WAKELET – CELOVITA UČNA PLATFORMA ZA PREDSTAVITVE

Celovita učna platforma. Sodelujte, delite vire in zagotovite nepozabne učne izkušnje. Shranite povezave s spleta, jih uredite v vizualne zbirke in jih delite s svetom! Shranite gradiva v osupljive zbirke. Ustvarjajte in organizirajte vizualne zbirke vsebin; dodajte povezave, članke, videoposnetke YouTube, GIF-e, dokumente, slike in še več!

https://features.wakelet.com/

PADLET.COM – CELOVITA UČNA PLATFORMA ZA PREDSTAVITVE

Lepi predogledi priponk (namesto dolgočasnih povezav) pokažejo vsebino, ki jo želite deliti. Izbira barvnih ozadij sega od prikupnih animacij do profesionalnih lesenih, plutovinastih ali krednih tabel. Izberite temo, ki ustreza vaši občutljivosti za pisanje, od stripovske do pisalnega stroja. Čudovita tipografija, ki v vas prebudi blogerja. Izkušnje z oblikovanjem niso potrebne.

https://padlet.com/

PLACEIT.NET –  USTVARI SVOJ AVATAR

Uporabite ta Avatar Creator, da ustvarite fantastičen avatar za svoj Twitch ali druge igralne kanale in blagovno znamko za vse svoje družbene medije! Ohranjanje doslednega videza na vseh kanalih je zdaj lažje kot kdaj koli prej. Ne boste potrebovali nobenih posebnih spretnosti ali zapletenih programskih orodij. S spletnim izdelovalcem avatarjev Placeit lahko ustvarite svojo podobo kar iz brskalnika in v samo nekaj klikih.

https://placeit.net/avatar-creator

TOONME – USTVARI AVATARJA S POMOČJO TVOJE SLIKE (ANIMIRA SLIKO)

https://toonme.com/

TESTMOZ.COM – PREKO TELEFONA PREVERI ZNANJE V TRENUTKU

Enostavno ustvarite teste za svoj razred, podjetje ali organizacijo. Razdelite svoje teste prek spleta in takoj dobite rezultate. Testmoz vse ocenjevanje opravi namesto vas. Ni potrebna registracija, kar zelo olajša opravljanje testov.

https://testmoz.com/

MENTIMETER – INTERAKTIVNE ANKETE, KVIZI IN BESEDNI OBLAKI

Ustvarite interaktivne predstavitve z enostavnim spletnim urejevalnikom. V predstavitev lahko dodate vprašanja, ankete, kvize, diapozitive, slike, gif-e in drugo ter tako ustvarite zabavne in zanimive predstavitve.
Vaše občinstvo se s svojimi pametnimi telefoni poveže s predstavitvijo, kjer lahko odgovarja na vprašanja. Vizualizirajte njihove odgovore v realnem času in ustvarite zabavno in interaktivno izkušnjo.

https://www.mentimeter.com/

NEARPOD – Interaktivnejši Power point

Poleg običajnih drsnic doadajamo lahko še videe s kvizi med yt posnetke, vmesna vprašanja, oglasne deske …

https://www.nearpod.com/

ANSWERGARDEN – enostavna povratna informacija

Brez registracije lahko dodate vprašanje, odgovore vsi vidijo …

https://www.answergarden.ch/

SLIDO – kvizi, ankete, besedni oblaki

https://www.slido.com/

PLICKERS – formativno spremljanje v živo brez IKT sodeloujočih

https://www.plickers.com/